Tal ordentligt

Tal ordentligt – Verbal forurening kan føles ligesom mobning | Call me

1534 views

tirsdag den 14. februar 2012
Tags: Frontpage
Hvis man dagligt bliver udsat for hårde ord, kan det til sidst føles ligesom mobning. Desværre oplever mange mennesker dagligt mobning i skolen eller mobning på arbejdet.
Mobning kan være mange forskellige ting, men hvis man dagligt bliver udsat for hårde ord i skolen, på arbejdet, eller i trafikken, kan det til sidst føles som mobning. Skal vi derfor ikke alle forsøge at snakke pænt til hinanden, og dermed nedbringe følelsen af mobning?

I denne video præsenteret af Call me møder vi en række forskellige personer, som bliver udsat for mobning ved brugen af hårde ord.
I filmen oplever vi eksempelvis mobning i skolen, da vi ser nogle unge piger skælde hinanden ud i skolegården. Det er tydeligt, at pigerne er oprevet og dermed kommer ord som ”Dumme kælling” hurtigt frem i ordforrådet. Ligeledes møder vi en skolelærer, som nedtrykt tørrer skriften ”Fede Ko” væk fra tavlen.
Til sidst ser vi også i videoen, hvordan ordet ”Fede idiot” bliver brugt på arbejdspladsen, idet en ungarbejder har tabt en masse skruer og andet værktøj på gulvet. Hvis den unge medarbejder ofte oplever den hårde tone på arbejdet, kan det til sidst medvirke til en følelse af mobning på arbejdet.

Vidste du, at 60 % oplever, at tonen på arbejdet er hård? Dette kan medvirke til en følelse af mobning på arbejdet.
Læs mere om hvad man kan gøre mod den hårde tone på arbejdet, og dermed skærpe følelsen af mobning på arbejdet:
http://talordentligt.callme.dk/jobbet

Du kan også være med i kampen mod mobning på arbejdet ved at like vores ”Tal Ordentligt på jobbet”-Facebookside:
https://www.facebook.com/TalOrdentligtpaajobbet

Desværre oplever mange børn mobning i skolen. Mobning i skolen kan medfører dårlig selvværd, selvhad og følelsen af at blive holdt uden for. Derfor er det vigtigt at tage mobning i skolen alvorligt.
Hos Call me er vi ofte ude på skolerne for at lære børnene budskabet om at tale ordentligt til hinanden samt tage sig godt af hinanden. Heldigvis er emnet sjældent nyt for børnene, da de fleste skoler allerede har fokus på mobning i skolen og trivsel. Dog har Call me rigtig god erfaring med at tage ud på skolerne, da lærerne og eleverne får et friskt pust, en anderledes skoledag og en fælles følelse, som de kan lægge i klassens bagage.
Vil du se nogle af de videoer, som Call me har lavet i samarbejde med landets folkeskoler? Mange af videoer omhandler mobning i skolen.
Se de mest populære Tal Ordentligt film her:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLOlEsI41rYCPmVt6Yow1cBy8xwWWA4DKM

Kom med i kampen mod mobning på arbejdet og mobning i skolen ved at følge Tal Ordentligt på de sociale medier!
--------------------------------
Like os på Facebook, og følg med i vores Tal Ordentligt initiativer og aktiviteter:
https://www.facebook.com/TalOrdentligt

Du kan også få et smil med på vejen ved at følge vores Instagram-profil:
https://instagram.com/tal_ordentligt/
--------------------------------

Kunne du godt lide denne video, som omhandlede mobning i skolen og mobning på arbejdet? Så check også denne video ud, som omhandler, at danskerne taler for grimt til hinanden:
https://www.youtube.com/watch?v=57ui41aK-YI&index=8&list=PLrzeHQ8xUgxgQsnxJvkJAzV0XtPANfqPQ