Tal ordentligt

Skal Tal ordentligt på skoleskemaet?

128 views

onsdag den 27. august 2014
Vi har været ude og spørge danskerne:

”Skal Tal ordentligt på skoleskemaet?”

Her stemte hele 83 % et rungende JA!

Det store spørgsmål er så, hvordan vi sammen kan få gjort noget ved det.

Vi tror på, at vi med Tal ordentligt på skoleskemaet i langt højere grad kan påvirke de kommende generationer. For når vores børn ved, hvor vigtigt det er at kommunikere ordentligt, så vil de ligeledes dyrke det på hjemmefronten. Så udover at det gavner omverdenen, så vil det styrke kommunikationen i hjemmet.

Det med sagt er det vigtigt at pointere, at det på ingen måde fralægger eller fritager forældrenes rolle og ansvar i problematikken kommunikationen. ”Livet skole” gælder nemlig alle. Men når vi taler om børn, så bliver de på en helt anden måde påvirket af hjemmet og den verden, der er omkring dem. De er åbensindede og lettere at påvirke – specielt i den negative retning.

Fordelene ved, at der bliver talt ordentligt i skolen, er mange:

- Det giver en højere trivsel
- Det øger lysten til skolegang
- Det højner arbejdsklimaet
- Det giver en højere effektivitet i undervisningen

Børn vil virkelig gerne lære alle disse fantastiske og positive sider af livet. Og hvem ønsker ikke at give dem det? Børn ved godt, at den hårde tone er destruktiv – dog kan de se sig nødsaget til at gøre brug af den, da den er blevet et uundværligt værktøj, der bruges til at overleve i vores samfund. Intet mindre end ærgerligt.

Vi ser første skridt mod en løsning ske igennem landets skoler. Derfor ”Tal ordentligt på skoleskemaet”. Skolerne kan hjælpe børnene med styrke den gode kommunikation og derigennem give dem mod til at tage dialogen op i hjemmet.

Hvordan vi gør det her, er selvfølgelig det store spørgsmål. ”Tal ordentligt på skoleskemaet” kan skabes i mange forskellige formater – men det er noget, vi i fællesskab skal skabe sammen...

Så hvad siger I? Hvad kan vi sammen gøre?

Skriv jeres forslag og tanker i en kommentar eller via dette link:

http://bit.ly/skoleskemaet